Delirmek gerekir arada bir!

Ani değişen havalar beni olumsuz etkiler bazen. Baş ağrısı nedeniyle eczaneden bir ağrı kesici almam gerekiyordu ve aldım.

Güler yüzlü eczacı bayan çıkarken ” Sağlıklı günler dileriz” dedi. Teşekkür ettim ve artık çıktım sayılırken “yine bekleriz” dedi.

Yine bekleriz!

Biraz ilerledim ama aklıma takıldı. Yine mi bekler beni.? Şimdi bu ne oldu? Beddua mı etti? İyi bir şey mi demek istedi? Ne?

Evet, aslında bu bir gaf… İyi niyetli, güler yüzlü eczacı gaf yaptı.

Şimdi ben bunu size niye anlatıyorum? Bize ne? Dediğinizi duyar gibiyim.

Şudur anlatmak istediğim. Üslup! Ne kadar önemli! Kelimelerini tartıp, düşünüp söylemek… Bir kelime ile  gönüller fethederken bir kelime ile ortalığı karıştıran, kalpler kıran üslup!

Hiç önem verilmez çoğu zaman. “Amaaannn ne varmış? Anlayıversin” tavırları. Bazen insanlar gerçekten anlamaz. Ağzından ne çıkarsa onu alır. Empati kurmak önemli… Olabilir bu eczacı bayan gibi gaf yapılır ama telafisi olmalı. İyi niyeti tavırlara yansımalı. O zaman belki hoş karşılanır.

Bazen bazı yanlışların gerçekten telafisi de olmuyor.

Daha önce bir şiir yazmıştım “KONUŞUNUZ” diye.

Evet, insanlar kendini sık sık sorgulamalı. Vicdanını şöyle bir yoklamalı. Kalbine sorular sormalı. Kendi kendine konuşmalı. Ama adilce. Kimse yokken. Merak etmeyin kendinizle baş başa yapın ki duymasın kimse. Ama yapın.

Ne demek canım delimiyim ben?

Ne var deliriver!

Bazen delirmek gerekir, bazen delirmek iyidir.

Deli olmadan veli olunmuyor! Delirmek gerekir arada bir.

Belki de bu delilikler kurtaracak insanlığı, belki özümüze dönüş bu sayede olur.

Nereye gidiyor bu insanlık? İnsanlık bitti! Ve benzeri haklı serzenişlerde bulunduğumuz bu son yıllarda denediniz mi bu delirmeleri?

Kendinizle konuşunuz, delilikse, iyidir iyi

Delirmek gerekir arada bir…

Empatinizi sempatinize sunarım…

Bahar BÜKE

hakkında Bahar ÖNEN BÜKE

Bahar ÖNEN BÜKE
6 Mart 1984 yılında Balıkesir'de doğdu. İlkokul ve çocukluk dönemi Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Göbel de geçti. ... Muhasebe bölümü mezunudur. "Siyah Mantolu Kadın" şiir kitabının yazarıdır. Orta okulu Bandırma Orta okulunda tamamladı. Bandırma Ticaret Meslek lisesi muhasebe bölümü mezunudur. Orta okul yıllarından beri şiir ve edebiyata ilgili olan yazarın Balıkesir'in yerel bir gazetesinde ve bazı gazete/edebiyat dergilerinde de eserleri yayımlanmaktadır. Halen Balıkesir/ Bandırma da ikamet eden yazar ; Sebahattin Emir (2004), Sümeyye (2006), İnşirah (2015), Eyyüp Mestan (2018) isimli dört evladı vardır.

Ayrıca Kontrol Et

Çok Düşünmek : Faydadan Ziyade Yük Mü?

    Düşünmek, insana verilmiş en büyük armağanlardan biri. Ancak, çok düşünmek kulağa ne kadar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir