Charlie Chaplin Simyası

Çekildim köşeme bir şiir yazmak istedim, olmadı. Kelimelerden harfler kaçıyordu,toparlayamadım.Duygular yorgun, yorgundum. Bıraktım kalemimi, harflerin geri gelmesi gerekirdi. Beklemeliydim,zorlamak manasız.

Geçtim evimin salonuna hiç aramız olmamasına rağmen elim kumandaya gitti. Uzun zaman sonra.
Siyasi tartışmalar..geç
Talk show ..geç
Ekonomi haberleri  , şimdi hiç sırası değil o kafa yok , geç.
Çarpık ilişkileri bol diziler aman aman hemen geç.içim şişti. Şöyle beni avutacak birşeyler yok mu? Okadar her ay para ödeyip aldığımız TV kanalları arasında. Hayır yani, olmalı.
Tek tek gezerken önce belgesel izledim bir müddet .Tevekküle,tefekküre sebep.
Başka neler var biraz daha gezineyim derken ,film kanalları çıktı karşıma. Belki güzel bir sinema filmi vardır derken Charlie Chaplin’in hikayesini, sahne gösterilerinden kesitler gösteren,anlatan bir program. Hemen bıraktım kumandayı elimden. İzledim ,hayretle,bitene kadar hiç yerimden kalkmadan hemde.iyi ki izledim.
Adam hiç konuşmuyor, sessizce gösteriler yapıyor ve anlıyorlar,anlaşılıyor. Gülüyorlar,alkışlıyorlar. Ama hiç konuşmadan.
Susmak, susmak..yani susarak başarmak
O kadar anlatmama rağmen anlaşılmadığımı ya da anlaşılmak istenmediğimi anladığım an yorgunluk hissinin bedenime, ruhuma çöktüğünü hissettim.
İnsanı yoran anlaşılmamak, çabalarının değmediğini anlamakmış.
 Ama var ya Charlie Chaplin sessizliği müthiş.
Onun sessizliğini anladım.
Sen hedefine kitlen,yap. Söyleme
Anlatıyorsun, çabalıyorsun, açıklama yapıyorsun olmuyor mu ? Ruhuna hasar mı veriyor?  Hızlıca uzaklaş
Bak Charlie Chaplin sessizliği,mis gibi
İzahat yok..sessizce oynuyor,anlayan alkışlıyor.
Aldım almam gereken dersi diyerek kapatıverdim TV yi.
Kafesinden azad edilmiş bir kuş gibi, anlatma,ispatlama zorunluluğundan muaf bir beyinle emin ve hür tavırla bir kahve yapmalıyım şimdi kendime..ne müthiş bir duygu
Charlie Chaplin Simyası ne büyülü..
Sessizce, Charlie Chaplin sessizliği ,en güzeli en iyisi
Sessiz oynamak kâfi….
“Anlaşılmadığını ,anlatarak çok yorulduğunu düşünenler hemen bir Charlie Chaplin izlesinler.” Bir dost…

hakkında Bahar ÖNEN BÜKE

Bahar ÖNEN BÜKE
6 Mart 1984 yılında Balıkesir'de doğdu. İlkokul ve çocukluk dönemi Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Göbel de geçti. ... Muhasebe bölümü mezunudur. "Siyah Mantolu Kadın" şiir kitabının yazarıdır. Orta okulu Bandırma Orta okulunda tamamladı. Bandırma Ticaret Meslek lisesi muhasebe bölümü mezunudur. Orta okul yıllarından beri şiir ve edebiyata ilgili olan yazarın Balıkesir'in yerel bir gazetesinde ve bazı gazete/edebiyat dergilerinde de eserleri yayımlanmaktadır. Halen Balıkesir/ Bandırma da ikamet eden yazar ; Sebahattin Emir (2004), Sümeyye (2006), İnşirah (2015), Eyyüp Mestan (2018) isimli dört evladı vardır.

Ayrıca Kontrol Et

   ALLAH  BAĞIŞ’LASIN

         ALLAH’IM SEN BÜYÜK VE YÜCESİN BİZİ BİR KEZ DAHA VE SONSUZ …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir