

Biz Kadınlar her şey den önce kendi değerimizin farkında olmalıyız.
Kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddete katlanmak zorunda değiliz, haklarımız var. İstanbul Sözleşmesini her Kadının okuması ve okuma yazma bilmeyen Kadınlarımıza da görev bilip anlatması gerekiyor.
Şiddet e maruz kaldığınızda Polis e gitmeli ve arkasından Darp raporu almalısınız, boşanmanız da kolaylık olacaktır. Bir defa el kaldıran adam, bunu alışkanlık haline getirir. Eğitim aile de başlıyor, babasının annesini dövdüğünü gören bir çocuk şiddeti normal karşılar ve bu böyle silsile halinde devam eder.
Sonra ne yaparım korkusu ile yaşayan çok Kadınlarımız var.
Erkeklerin kurduğu baskı ve kadınlarımızı ev de oturtma çabaları sonucu Kadınlarımız öz güvenlerini kaybetmekle kalmıyor, hayat tan daha çok korkmalarına sebep oluyor. Oysa biz KADINLAR yapamayacağımız hiçbir şey yok. Gücümüzün farkına varıp, kendimizi ezdirmemeliyiz. Korkmayın, korktukça kaybolup yok oluyoruz. Her zaman yanınızdayız.
Nazlı Üstün
Mor Çatı:0212 292 52 31-32
Kadın Sığınma evi:0212 465 21 96-97
Polis:155
Velhasılıkelam Evrensel bakış
Bu konuları kaleme aldığınız için size teşekkür ediyorum.
türkiyenin ve tüm dünyanın sorunudur aslında bu sorun güzel yazı tebrikler