KENDİME ÖĞÜTLER

 İSTEYEN KENDİ ÜZERİNE ALABİLİR, HER HAKLI SAKLI DEĞİLDİR -.

Pek sevgili Benan’cığım; Bildiğini yazıp okumak bazen farklı bakış açıları yakalamana yardımcı olur. O sebeple şimdi kendi bildiklerini, bizzat ellerinle yazıp; gözlerinle okuyup, tekrardan analiz et ve kendine her zaman iyi davran. Canımsın benim.

– Şaşırmayı bıraktığın gün, yaşama hevesini de kaybettiğin gündür. Bir çocuk gibi şaşırmaktan vazgeçmemek için, daha çok oku, araştır, gözlemle ve kalabalıklardan korkma; içlerine gir. Kendini de öyle hiç kandırma. Şehir hücrelerine bu denli sinmişken, dağ başında bir domates tarlasıyla, börtü böcekle sosyalleşmek istemezsin.

– Her insan kocaman bir kitaptır; okumayı bilene. Yan etkisi yalnızlaşmak olan bazı telkinler toplumu bozmaya yöneliktir. İnsan insandan ayrı düştüğü zaman yok olmaya başlar.

– Sevmekten vazgeçmek demek, yaşamaktan vazgeçmek demektir. Kendine bu kötülüğü yaparsan, kimse seni kurtaramaz.

– Allah aşkına mükemmel olmaya da çalışma. Mükemmel olamayacak kadar ölümlüsün!..

– Ama fazla tevazu da vasat insandan nasihat dinletir. Sakın kendi omuzlarına basacak kadar da gövdeni yere eğme.

– Kimseyi çok iyi bilip övme; çok kötü bilip yerme. Uygun mesafeden baktığında, herkes eşit ve eşsizdir.

–  Ama gerçek kötüler de bir zahmet kahrolsun! Merhametini bazı insanlar için kirletme.

– Kusurlarını sev. Onlar senin biricik yanlarını oluşturuyor. Kusurlarıyla barışık insan kadar özgüveni yüksek başka bir varlık yoktur. Kendine ağız dolusu gülen insan mutluluğu kansere bile çare olabilir.

– Kimse değişmez Benan’cığım. Herkesin köşeleri törpülenir, cahilliği eğitilir ve belki bakış açısı da bir miktar gelişebilir ama kimse tamamiyle değişmez. Bunu bil ve buna göre gardını al. Ya kabul et devam et, ya da sil at devam et. Ama devam et. Durduğun zaman ölürsün. Ruhuna uymayanı bırak az ilerde otlasın.

– Zaman geçmiş, şimdiki ve gelecek zamandan ibaret fakat birbirinden bağımsız değil. Anda kal; anı yaşa telkinini çok duyuyoruz ama bence geri de gidebilirsin; ileride. Hepsi için hayal kurman yeterli. Sadece hiçbir anda takılıp kalma. Olmuş olanı kötü yapan da; olacak olanı tehlikeye sokan da senin algın. Bugünün telaşı tamamiyle bakış açınla alakalı. Söylenenlerin aksine geçmiş geride kalmaz. Tüm zamanları bir bütün olarak düşün ama egonun ve korkularının seni şişirmesine izin verme.

– Kendine bir iyilik yap; Yediklerine içtiklerine ve zaman geçirdiklerine dikkat et. Her ikisi de kanına karışır; DNA’nı bile değiştire bilir. Bazı insanlar çevresine radyasyon yayar. Etrafa yaydığımız enerjimiz dahil olmak üzere hepimiz günün sonunda sürekli muhatap olduğumuz 5 kişinin ortalamasıyız.

– Ne hissediyorsan o doğrudur; asla iç sesine kafanı çevirme. Bazen mantığın canı cehenneme!..

– Allah’a tevekkül hayat kurtarır. İnsansın gücün sınırlı ama bir o kadar da çok. Sadece henüz nasıl uçacağını bilmiyorsun ama bulacaksın.

– Zamanla kavga etme; barış onunla ve sakın insanlarla sidik yarışına girme; herkesin kulvarı başkadır.

– Kimsenin bize değer vermesine ihtiyacımız yok safsatalarına inanma. Her insan özel olmak ve değer görmek ister. Sadece tam olarak istediğimiz değerimizin bilinmesi mi yoksa egomuzun okşanması mı? Farkını kendinde iyi muhasebe et.

– Ayrıca katranı kaynatsan ondan olmaz şeker; sığır dediğin merada otlarken güzel. Bir kap süt için evde inek beslenmez.

– Ama en önemlisi de iyilere ve iyiliklere olan inancını asla kaybetme. İyilik bir seçimdir ve tamamiyle sana aittir. Senin farkın iyi olmaktır. Karşılığını görmedin diye komplekse girme. Biliyor olman yeterli. Bilmek ve bilmeyi aramak, çoğu zaman sancılı olsa da, hayattaki en büyük güç; sevgi ise o gücün üstündeki en büyük dönüştürücüdür.

hakkında Benan TAŞ

Benan TAŞ

Ayrıca Kontrol Et

BEKLENEN RÜYA….

  Meğer ki sadece unutacak kadar sevmişsin beni Oysa ben hâlâ aynı düşte bekliyorken seni …

4 yorumlar

  1. Dilek ŞENOL

    Sevgili Benan hanımcım, bu öğütlerinizi bende alıyorum. Kaleminize sağlık…

    • Avatar

      Çok teşekkür ederim Dilek hanımcığım. Çok mutlu ettiniz beni 😊 Kocaman Sevgiler….

    • Avatar

      İnsanın önce kendini tanıması gerekir şu hayatta. Kendine değer veren Özgüven sahibi olur. Sonrasında hayata umutla bakar. Değerli fikir ve tavsiyelerin için teşekkürler sevgili arkadaşım

  2. Avatar

    Ben çok tesekkur ederim güzel yorumların için arkadaşım. Sevgiler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir