Günümüzde, hemen hemen sıklıkla karşımıza çıkan bazı insanlarda olan bir davranış” şeklidir.
Egosu zayıf insanlar ise problem çözme, krizleri yönetme konusunda başarısızdırlar, sorunlar karşısında ne kendilerini ne de karşısındakilerine anlayabilirler.
sorun çözme becerileri gelişmediğinden küserler, uygun yollarla kendilerini ifade etmekte güçlük çekerler, kendileriyle, duygularıyla temasları çok yetersizdir. Özgüveni düşük kişilerdir.
Empatik değillerdir, hatalar karşısında ne kendini nede karşısındakini onarabilirler. İrade ve karar verme konusunda sıkıntı çıkarırlar. Hayatla ve kendileriyle başa çıkmakta zorlanırlar. Âmâ hiç zorlanmıyor(muş) gibi yaparlar.
isteklerinin anında doyurulmasını ister asla erteleyemezler. Ötekinin sınırlarını ihlal eder, kendilerine ve ve ötekine saygı göstermezler. Ciddi öfke kontrol sorunları yaşarlar. Karşısındakine hem duygusal hem de fiziksel şiddet gösterebilirler çünkü’ ‘egosu zayıf kişiler problem çözme yetisi gelişmemiş kişilerdir..
Hala anlayamadınız değil mi?
önemli olan haklı ya da haksız olmak değil. kavganın kazananı yoktur. ya kaybedersiniz ya da daha çok kaybedersiniz. Önemli olan kalp kırmamak. Önemli olan yargılanmadan, karşılıksız sevebilmek ve iyilik yapabilmektir.
haklı bile olunsa özür dileyecek kadar asil olmak, bilge olmaktır. Egonuzu kontrol edemediğiniz sürece o sizi kontrol etmeye devam edecek. böyle olduğu sürece tüm dünya sizin bile olsa asla mutlu olamazsınız.
(Albert Einstein)
Velhasılıkelam Evrensel bakış
Çok açıklayıcı olmuş tebrik ediyorum