Siyaset geçer ; dostluk baki kalır!

Ünlü düşünür Aristoteles “sevdiklerinizle siyaset yapmayın!. Siyaset dostlukları zedeler!. Siyasetçiler yollarına devam ederken siz dostlarınızı kaybedersiniz!” Der. Bu söz her seçim sürecinde, her siyaset konuştuğumuz ortamda aklıma düşer. Yine bir seçim sürecindeyiz. Bunu kaleme almak istedim.

Aslında birbirimize saygılı olsak,sonsuz hoşgörülü davransak, birbirimizin sosyal yaşam alanına müdahale etmesek gayette güzeldir siyaset konuşmak. Ama öyle olmuyor. Konjonktür ün getirileri, sistemin bizleri yozlaşma noktasına getirmesi, partilerin liderlerinin söylemleri ile bir araya gelince sevdiklerimizle siyaset konuşamaz hale geliyoruz haliyle…

Öyle bir noktaya geldik ki babanız ve anneniz sizin görüşlerinize değil kendi köklerinden gelen siyasi tutumlarını size dayatıyorken; çevrenizin, dostunuzun sizin görüşlerinize yeteri düzeyde saygı duymamalarını normalleştiriyorsunuz. Oysaki bu yaşadığımız dünya , bulunduğumuz coğrafyada birçok etnik köken, bir sürü farklı kültürler, farklılıklar yok mu?. Elbette var. Eee o zaman bu kadar çok renklilik varken hepimizin tek düze bir hayatın içinde olmamız beklenilir mi?. Elbette hayır.

Lakin konu yardımlaşma olunca tüm ruhumuzla birlik ve beraberlik içerisinde oluyorken konu siyaset olunca ayrışmak normal hale nasıl geliyor?.

İnsanımız şunu bilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden bu yana sayısız hükümet kuruldu. Bazen azınlık, bazen koalisyon, bazen tek partili, bazen de ittifaklarla hükümetler tarafından yönetilmişiz. Yani burada anlamak da zorlandığımız nokta devlet kalıcı, hükümetler geçici olduğudur. Bunu bir anlasak siyaset konuşurken birbirimize karşı; daha saygılı, daha hoşgörülü oluruz. Konunun özü bu kadar basit. Zorlaştıran bizleriz. Diyeceklerim bu kadar, kalın sağlıcakla!.

 

Kadriye Polat KIYĞIL
Velhasılı Kelam Yazarı.

hakkında Kadriye POLAT KIYĞIL

Kadriye POLAT KIYĞIL
27 Aralık 1988 Erzurum - Çat doğumluyum, 1993 yılından bu yana Düzce'de yaşamaktayım. İlköğretim ve lise eğitimimi Düzce'de tamamladım. Üniversite eğitimimi de Cumhurbaşkanlığı tarafından 7143 sayılı kanun hükmünde kararname ile yayımlanan öğrenci affı ile Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi - Dinar Meslek Yüksekokulu - Halıcılık ve Desinatörlüğü (eş değer bölüm Geleneksel El Sanatları) diploma programında tamamladım. İngilizce merakım nedeniyle Düzce Üniversitesi - Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu'nda İngilizce Hazırlık sınıfında misafir öğrenci olarak kabul edildim ve bir yıl öğrenci olarak bulundum. İyi derecede İngilizce bilmekte ve İspanyolca öğrenmeteyim. Düzce, Ankara ve İstanbul merkezli derneklerde görevler aldım. Bu Stk'lar ; Yeşilay Gönüllüsü ve Türk Diyanet Vakfı Düzce Gönüllüsü olarak yer almaktayım. Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim ve Yürütme Kurulu Üyesi - Engelsiz Yaşam ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı olarak bir dönem , Düzce Aşiyan Ailenin Güçlendirilmesi, Eğitim ve Kültür Derneği Kurucu Başkan Veklili olarak bir dönem, Neurofibromatosis Derneği Sekreteri olarak bir dönem, Düzce Ahde Vefa Derneği Sekreteri olarak bir dönem görev aldım. İçişleri Bakanlığı'nın onaylı ile Yeşilay Genel Merkezinin desteğiyle Benim Kulübüm YEŞİLAY projesinde iki yıl görev aldım. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı - Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü - Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından 2017 yılında Düzce'nin Örnek Annesi olarak seçildim ve "Bu İlde SÖNİM VAR!" panelinde panelist olarak katıldım. Görev aldığım stk'larda engellilik, kadın , sosyal politika , bağımlılık ve sanat alanlarında çalışmalar yaptım, paneller konferanslar organize ettim. Aynı zamanda da özel bir çocuğun annesi olarak; Anadolu Ajansı, Hürriyet, Merkez TV'ye röportaj verdim, Diyanet TV'de Ömre Bedel Belgesel programına konuk oldum. Yazar olarak da; Velhasılı Kelam Evrensel Bakış Gazetesi, Düzce Objektif Gazetesi, Düzce Şehir Gazetesi'nde yazılarım yer almaktadır. Gezmek, kitap okumak, yeni yerler keşfetmek, sosyal girişimcilik yapmak gibi hobilerim var. "İnsan ömrü boyunca öğrencidir." diyerek Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı öğrencisi ve hâlâ birçok konuda bilgi birikimi ve donanımımı güncellemek için çaba içerisindeyim. Gayret bizden takdir Allah'tan.

Ayrıca Kontrol Et

TANIDIK BİR BEN ARIYORUM…

İçime çökmüş gurbet biriktiriyorum  Son günlerde  Her bina her sokak yabancı  Eskisi gibi kokmuyor bahar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir