Karabük Safranbolu’da Eski Bayram

 

ESKİ  BAYRAM’LAR

 

 

 

 

 

Çocukluğumda Bayramlıklar bizi çok mutlu ederdi akşamdan kıyafetlerimizi baş ucumuza koyardık sabahı zor ederdik, biran önce Bayram olsa diye sabahı zor ederdik. Bizim köyde Bayram geleneği vardır Önce ilk  Bayram aşağıköyde olurdu. Birincigün yukarıköyde ikinci gün olmak üzere çifte Bayram yaşardık. Bayramın ilk günü erkekler aşağıdaki köye giderlerdi , kadınlar yemekleri yapıp sofrayı hazırlayıp yukarı köye eğlenmeye çıkarlardı.Başlar açılır makyajlar yapılırdı köyde sadece dişi sinek gezerdi erkeğe dair 3-4 yaşındaki erkek çocuğundan başka erkek kalmazdı. Adamlar bayramlaşır yemeklerini yer 5 gibi gelirdi kadınlar da evine giderdi.

Yarın olunca bizim kadınlar aynı şekilde aşağı köye giderdi ve üç gün eğlenilirdi köyde toplanılırdı  şarkılar, oyunlar, salıncaklar yer, içilir gülüp eğlenilirdi .

Kalmadı eski günlerden eserler.

 

hakkında Nurcan YURTTAŞ

Nurcan YURTTAŞ
İlk iş deneyimim İstanbul'da geçmiştir. Tekstil benim en sevdiğim temiz işlerden biriydi; hiç bir zaman olduğum yerde saymadım her zaman yükselmek için çok çalıştım. Tekstil Modelistlik Bölümünüü Bitirmeme rağmen masa başı işini hiç sevmedim . Tekstil de İmalat müdürlüğü yaptım çok yorucu ve zevkli bir işim vardı taki abim beni Termalle buluşturana kadar kestiğim ,diktiğim bir şeyi satabilme ve tüccarlık ruhum olduğunu keşvettim. 13 yaşımda iş söktörü ile buluşmanın avantajını hayatımda çok faydasını gördüm. girişimci olmayı başarıya giden yolu nasıl tırmanacağımı öğretti . Afyon Özgül Termalde 6 Yıl çalıştım . Oradan öğrendiğim tecrübe bugün Bodrum'da kendi işimi yapmayı sağladı . Haftanın iki günü 13-14 saat yolumuz sürerdi istanbul Afyon ne zorluktan bu güne geldim Bodrum 'da PAMİR EMLAK Patentimi aldım Gayrimenkul Danışmanlığını profesyonelce çalışma prensipleriyle hizmet vermeye başladım. Satılık Konut, Satılık Arsa ,Otel,Kat karşılığı arsa, İmarlı imarsız tarla, PAMİR EMLAK olarak kusursuz bir hizmet verebilmek için Eksiksiz doğru şeffaf bilgiylen hizmet vermek için. Herkesin bir hedefi, bir rotası olmalı öncelikle. Bu rota da dünya markası olan Bodrum’a doğru yönelmeli en doğru kararların dan biri PAMİR im. Bodrum'un her bir köşesi olağanüstü güzel olan ülkemizin en güzel tatil cenneti olan Bodrum'da kendi işimi yapmak nasip oldu. Beni Daha çok tanımak isterseniz beni takip eder misiniz. Bodrumu karış karış gezerken sizlere de her köşesinden görünmeyen bilinmeyen yönlerini görmeye hazır mısınız?..

Ayrıca Kontrol Et

KEDİ

🦁 Derin ve tek bir nefes… 😻 Bir çok kedi ve filozof tanıdım. 😽 Kedilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir