SANAL MUTLULUK ARAYIŞI

 


Sevmek,sevilmek yada önemli ve değerli olduğunu hissetmek, her canlının ihtiyacı bazıları içinse yaşam kaynağıdır.

Peki sevgiyi neye göre değerlendirir veya kıyaslarız? Kimi zaman çok sevildiğimizi hissedip mutluyken, kimi zaman neden karalar bağlarız?
Her insanın sevgiyi algılayışı farklı. Yani hepimizin kendimize göre bir sevgi dili var.
Aynı sevgi dilini konuşamadığımız ya da aynı frekansta olamadığımız insanlarla iletişim kursak bile sevgi depomuz hep boş, hep yarım kalır.
Nasıl mı; mesela size göre sevgi dokunmaktır. Bir anne şevkati veya aşkın şehveti farketmez sadece birisi size dokunuyor,tensel temas kuruyorsa sevildiğinizi hissedersiniz. Karşınızdaki insan, sizin için ne yaparsa yapsın eğer dokunmuyorsa yaptıklarının önemi kalmaz ve zamanla sevgi deponuz boşalır. Gittikçe mutsuzlaşırsınız.

Yada sevgi diliniz hizmet anlayışıysa mesela. Yani sevgi emektir diyenlerdenseniz eğer o zamanda tam tersi karşınızdaki size istediği kadar dokunsun, öpsün, koklasın siz yine sevgiye aç kalır gittikçe değersiz ve mutsuz hissetmeye başlarsınız.

Peki sonunda ne mi olur? Malesef toplumumuzdaki en büyük sorunlardan biri “özellikle evliliklerde” insanlar mutlu olmadıkları sevgi depoları boşaldığı yada birbirlerinin sevgi dilini keşfedemedikleri için ilgiyi ve sevgiyi başka mecralarda, sanal ortamlarda aramaya başlarlar.

Hayat arkadaşınıza göstermediğiniz ilgiyi sanal ortam da başka bir erkeğe veya kadına göstermek neden ? Kendimizi daha rahat ifade edebildiğimiz için mi? Sorumluluk olmadan sadece iyi vakit geçirmek için mi? Belki de hepsi ve daha fazlası.

Tabi ki bu yazıyı profesyonel davranış bilimci, psikolog olarak yazmıyorum. Olayın sosyolojik ve bilimsel yönü onların işi. Ben sadece hayata dair yaptığım gözlemlere dayalı tespitlerimi paylaşıyorum.
Birlikte olduğunuz insanı, hayat arkadaşınızı tanımaya bugün yeniden başlayın. Sevgi dini keşfetmeye çalışın. Hangi durumlar da sevildiğini hissedip, kendini önemli hissettiğini farkedin. Eğer karşılıklı olarak bu düşünce ile hareket edilirse iki tarafta sevildiğini hissedecek ve bir başka ilgiye sevgiye ihtiyaç duymayacaktır.
Lokman hekim reçetesi değil tabi verdiğim . Bazıları için komşunun tavuğu meselesi maalesef bir hastalık. Böylelerini daha profesyonel ellere bırakmak gerek.

Üç günlük dünya da mutlu olmak için mutlu etmek gerektiğini aklımızdan çıkarmayalım.

Velhasıl: hayat arkadaşını, eşini mutlu edemeyen kimse dışarda başka birini mutlu edeceğini düşünmesin bence.

Akıllı insan” önce kendisini sonra da hayatında ki insanı mutlu etmeyi becerebilen” insandır.

Gülderen Aklıfazla

hakkında Gülderen AKLIFAZLA

Gülderen AKLIFAZLA
1971 Amasya Gümüşhacıköy ilçesinde doğmuşum. Annem ve babam ilkokul öğretmenliğinden emekli. İki ağabeyim var yani iki dağ arkamda. Liseye kadar doğduğum ilçede okudum. Sonra Hacettepe üniversitesi Protez-ortez bölümünden mezun oldum. Okul arkadaşıma aşık olunca evlenip Almanya Berlin'e yerleştim. Gözbebeğim tek evladım kızım Şeydanur Berlin'de dünya ya geldi. 2000 yılında İstanbul'a döndük. Özel şirketlerde yönetici olarak çalıştıktan sonra 2017 de emekli oldum. Halen Beylikdüzü ilçesinde ikamet etmekteyiz.

Ayrıca Kontrol Et

Kentsel dönüşüm değil ; betonlaşmaya dönüşüm

  Kentsel dönüşüm adı altında betona gömülüyoruz.Binalar yeşil alanları yutuyor ! Neden mi ? 1)Riskli …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir