ÜZÜLME HAYATA DEVAM ET 4

Allah sana melekleriyle yardim etsin güzel insan. Neden bu kadar üzülüyorsun ki yanıbaşında eşin var çocukların var bir ailen var. Bir ailen yoksa tüm müslümanlar bir tek ailedir, bir ümmetin ve insanlık ailesinin bir ferdisin, ailene, ümmete ve insanlığa faydalı bir insan olmak için bu hüzün vadisinden çıkıp umut deryasına dalmalısın.
Ailen senin sırtında bir yük değil, rızık endişesini sil kafandan, onlara şefkatle bak, merhametle muamele et, geçim için çalış, gelecek için dua et.
Mutluluğu ailen ile birlikte ara, küçük şeylerden dolayı bağırıp çağırma, kızarak, bağırarak yüksek sesle konuşarak hiçbir sorunu çözemezsin.
Tebessüm et, en zor anda bile bir tebessüm evinde bir cennet bahçesine dönüşecektir.
Affet, bağışla, kucakla, bağrına baş, kalbinin sıcaklığı hüznün tüm buzlarını eritecek yeterki kızıp bağırmaktan vaz geç.
Aynı anda kızmayın, biriniz kızıyorsa öbürü sussun.
Aynı anda konuşmayın, biriniz konuşuyorsa öbürü dinlesin. Deneyin bakın neler olacak. “Kardeşinin yüzüne tebessüm sadakadır” hadisini hep hatırında tut. Bir kadın kocasından her şey bekler, her şeyi ister, lakin bir koca karsından sadece tebessüm ister. Her şey= bir tebessüm, diyebiliriz.
Şimdi bana kulak var, sana muazzam bir reçete sunuyorum. Uygula evin cennet bahçesi olsun.
Evden çıkarken ve eve girerken besmele ve selam vermeyi asla unutma. Evden çıkarken ve eve girerken mutlaka dua et. Güzel bir sözle ve tebessümle söze başla, gün içinde yaşadığın güzel şeyleri önce paylaş. Olumsuz şeyleri yarım saat ertele. Bak sadece bunu yap evde eşinle asla kavga etmezsin..
Çocuklarına da hep güzel davran, güzel konuş. Asla ve asla çocukların yanında eşinle tartışma.
Unutmaki insanı şeytan kızdırır, şerrinden Allaha sığın, felek nas sürelerini hemen oku.
Aile bir huzur adasıdır, gemini oraya bağla.
Aile bir mutluluk nehridir sabah akşam o nehre dal.
Aile dünyadaki cennettir, cennet nimetlerini ailende bulursun, cennetini ailenle inşa edersin…
Dünyada iyi isen ahirette de iyisin. “Rabbim bize dünyada ve ahirette iyilik ver” diye namazda hep dua ermiyor musun?
Önce kendine hayrın dokunsun, sonra ailene, sonra milletine, sora da bütün insanlığa. Kendine hayrın yoksa kimseye hayrın dokunmaz.
Şimdi dün olanlara takılıp Bu günü mahvet me.
Hatalarını kabul et, itiraf et, af dile, özür dile, yeniden başla, mücadele et ve asla pes etme.
Başarmaktan başka seçeneğin yok. Tembelliği bırak ve varsa işin severek git, severek çalış ücretin azlığına çokluğuna bakma. Yoksa işin kalk ve bulana kadar iş ara.
Ararsan bulacaksın. Kimse yattığı yerde iş bulamaz, kimse yatıp bekleyene de yardım etmez.
Sen gayret et, mutlaka sorunların çözümü için sana bir el uzanacaktır.. El kimin olursa olsun, tüm eller Allahındır, bil ki Allah kullarının eliyle diğer kullarına yardım eder, yardım alan da Allahtan bilir hamdeder, yardim eden de Allah benim elimi kullandı der şükreder.
Bu ne güzel bir inanıştır yarab, kimse yaptığını kendinden bilmez ve başa kalkmaz.
“Hayırlınız ailesine hayrı dokunandır, ben de ailesine karşı en hayırlı olanınızım” hadisini iyi anla.
İşin sırrı bu hadiste belirtilmiş..

hakkında Ömer BEKTAŞ

Ömer BEKTAŞ

Ayrıca Kontrol Et

SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI….

Sağlık ; yalnızca hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir