ÜZÜLME HAYATA DEVAM ET 2


Allah sana en büyük nimetlerini ihsan etsin dostum bilesin ki İslam en büyük nimet, iman en büyük zenginliktir.. Mümin olduğunu ve Müslüman olduğunu hiç bir zaman ve hiç bir yerde unutma. Bu iki nimetten daha büyük bir nimet olamaz. Dünyanın hepsi senin olsa ve imanın olmasa en fazla 100 yıl mutlu olursun ya sonra, sonsuz bir bedbahtlık.
“Allah güzeldir güzeli sever” iyi bak çevrene, gökyüzüne, aleme ve var olan güzellikleri gör.
Gördüklerin var bir de görmediklerin. Bu âlemde asla yanlız değilsin, ailen çevren seni yanlızlığa itmiş olabilir, ailenle ve çevrenle sorunların olabilir, aldırma hepsi çözülür.
Önce sen kendini bil, güçlerini keşfet, çevreni kuşatan meleklerin pozitif enerjisini hisset, bak ne sıkıntılar çözülecek.
Güzellik bir sevgi ve heybet oluşturur. Sen ruhen, bedenen, ahlaken güzelleş bak neler olacak. Oturup bekleme sen yapacaksın ne yapacaksan, derin düşüncelere çakılıp kalma, mutlaka yapabileceğin bir şeyler var kendini meşgul et.
Boş oturanın başına şeytanlar çullanır ve onu bunaltır, umutsuzluk çukuruna atar sonra da kendi aralarında eğlence partisi düzenlerler.
Unutmaki aile çok önemli bir sığınak. Ne olursa olsun ailenin dışında çare arama. Unutma ki Yusufun rüyasındaki güneş babayı, ay anneyi, yıldızlar kardeşleri temsil ediyordu. Babanı kendine güneş yap, anneni kendine ay yap kardeşlerin senin yıldızların başka yıldızlar arama.
Aldırma bu fani dünyanın dertlerine, ileriye bak. Seni bekleyen cennetleri düşün. Gelecek günlerin ne getireceğini bilmiyorsun. Kötü zannı, felaket senaryolarını terket. Senin sıkıntıların var,lakin senden daha fazla sıkıntısı olanları düşün. Ellerin, ayakların, gözün, kulakların ve diğer organların olmayabilirdi, yatağa bağımlı olabilirdin. Olana şükretmezsen elindekileri de kaybedersin.
Biliyorum bunları söylemek kolay, yazmak ta kolay, lakin yaşamak, uygulamak zor diyorsun.
Zor değil, emin ol hiçbir şey zor değil. Zorluk varsa kolaylık ta vardır. Her şey zıddıyla kaimdir. Hatta zorluktan daha çok kolaylık vardır. Ara ve aramaya devam et. Arayan bulur. Yeterki doğru yerde doğru yöntemle arasın. Yeter ki ne aradığını bilsin..
Lakin sadece gözlerinle arama. Göz, dil, el, ayak, kalp ve akıl tüm sahip olduğun güçlerle ara.
Dilinde Ya Hayyu Ya Kayyum, elinde sanat, ayağında yürüyüş, kalbinde Allah Aklında tefekkür…
Geçmişi ört ki gelecek ortaya çıksın. Kaybettiklerini düşünme boşuna artık geçti gelecekte kaybedebileceklerini kaybetmemeyi düşün…
Geçmiş te gelecek te andadır. Aslında kaybolan hiç bir şey yoktur. Yanlıştan dönersen geçmişin yanlışları da kazanca dönüşüyor.
Dünyalık kayıptan korkma, tedirgin olma asıl gelecek ahirettedir, onu düşün..
Dünün acıları olmasaydı, duya ermeyecektin, Allahın sana yakın olup seni duyduğunu anlamayacaktın.
Her şey dört dörtlük gitseydi gizli bir gafletin, müreffeh bir tuzağın kurbanı olacaktın.
Acın varsa, yaran varsa, derdin varsa bir hikayen var demektir. Hayatının bir anlamı var demektir. Gördüklerin seni aldatmasın. Nice mutlu gördüğün insan var ki mutsuzdur. Nice mutsuz gördüğün insan var ki çok mutludur.
İş öyle göründüğü gibi değil. Kimseye özenme, kimsenin elindekini kıskanma, yokluktaki zenginliği keşfet.. Ona gitmek istiyırsun. Ona Onda olmayan bir şeyle gidersin Yokluk.
24 saate çok şey sığar: uyku, yeme içme, iş, okuma, sohbet, ders çalışma, kurs, sertifika programı, yabancı dil, her gün 24 altının var bu altınlarları bu pazardaki en değerli şeylerle değiştir..
Unutmaki dünya bir pazar, sermaye de zaman.
İkisi de elinin altında. Hayattasın ve zamanın var. Hepimizin zamanı eşit. Allah adildir zamanı eşit dağıtmış. İnsanların bir kısmı dünyada bir kısmı marsta yaşasaydı adelet olmazdı.
Zaman senin en kıymetli hazinen, şimdi ona sahip çık..
En zararlı hırsız, zaman hırsızıdır çünkü o senin elinde olanı değil geleceğini çalar..
Zaman geleceği satın alabileceğin bir sermayedir.
Asır süresini iyi oku, asrı zamanı keşfet..
Mutlu olmanın, sıkıntıları aşmanın, üzüntüden kurtulmanın yolu: iman, güzel işler yapmak, hakkı tavsiye ve sabri tavsiye.
Önce kendine tavsiye et, önce nefsini kurtar, önce kendine zulmetmekten vaz geç.
Gereksiz yere kafayı yercesine düşünmek en büyük zulümdür, en büyük zulüm kişinin kendi nefsine zulmetmesidir en büyük cihat nefsiyle cihat etmesi olduğu gibi..
Nefsin, aklın, ruhun ve bedenin dördünü de doyur ve dört dörtlük adam ol……

hakkında Ömer BEKTAŞ

Ömer BEKTAŞ

Ayrıca Kontrol Et

BEKLENEN RÜYA….

  Meğer ki sadece unutacak kadar sevmişsin beni Oysa ben hâlâ aynı düşte bekliyorken seni …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir