Bugün İstiklal Marşimizin kıymetli yazarı M.Akif Ersoy’un bir sözü geldi aklıma.
MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAKSA BEDENİ;
DESENİZE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ…
Asaletli insanin her zaman bir duruşu bir çizgisi vardır.Nitekim aristokrat ailelerin Avrupali olanlarinda dahi bir giyim konuşma oturuş duruş nezaket ve edep kurallari vardır…Bu kurala uymayanlar dışlanir veyahut hüsrana uğrar.Butun dunyanin yakından takip ettiği insanlarda dahi hal boyleyken Islam nüfusunun yoğunlukta olduğu birtakım ulkelerde maalesef bu edep her zaman korunamayabiliyor.
Elbette her insanin kişisel seçimiyle ilgili.Ancak şoyle de bir durum var ki bizler de onların bu edepsizliğine maruz kalmak durumunda kalıyoruz.Bir insanin ozgurlugu baska bir insanin ozgurlugunun kısıtlanmadığı yere kadardır.
Ben Antalya’da Dedeman mevkiinde oturuyorum.Burası oldukça modern bir yer.Allahtan gelen doğal guzellige sahip turist hanimlarimizin dahi iç çamaşırıyla sokaklarda dolastigini şahit olmuyorum.Lakin zaman zaman bizim insanimiz sahte gozleriyle yoğun makyajiyla ve turlu estetikleriyle çok güzel olduğu dusuncesiyle kendini sergileyebilmektedir.Bilinmektedir ki hiçbir kuyumcu değerli cevherleri olduğunu bağırarak dile getirmez.Bunu ancak pazarda veya sokak aralarında karpuz vs satan esnaflarimiz yapar.. Ekmek davasi…İnsanların birçoğu teşhir urunune sahip olmak istemez.Temiz ve dokunulmamis olani tercih eder.Bu vesile ile Yüce şair yazar M.Akif Ersoy’u yad ederim.
Saygılarımla….
Velhasılıkelam Evrensel bakış