VAR MISIN?

Sonsuzluğa yolculuğumuzu, Ata’larımızın bıraktığı en değerli miraslarla; dansla, müzikle, zeybek, halayla, türkülerimizi yaratan geçmişimizle, aşkla hayatımızın gerçeği yaparak, geleceğimizi gökyüzünde, ilim, bilim ve felsefeyle yeniden yaratma zamanı şimdi.

Her daim severek ve gülümseyerek ve illa ki ayaklarımız yere sağlam basarak, üzerinde hayat kurduğumuz kadim Anadolu Toprakları’nın hakkını da gözeterek, aklımız, ahlâkımızla birlikte özgür yaşamak için… Var mısın?

Sağ tarafımız güneşi, babayı, hareketi, mantıksal düşünmeyi yaratırken; sol tarafımız hilali, anneyi yaratıcılığı, sanatı, sezgisel düşünmeyi, hayalleri ve aşkı yaratır ki ellerimiz beynimizi çapraz olarak çalıştırır. İste bu yüzden iki elimiz kalbimiz önünde birleştiğinde bir de buna coşku ve sevgi eklendiğinde ateşi yaratıp, kışını alır kalbimizin. Henüz ısınmamış her noktasına değer o birlikte yarattığımız aşkın ateşi. O yüzden ki bayramlarda biraraya gelip, bol bol al’kış tutarız hep birlikte.

Bir insanı yaşamının süresi değil de dünyamıza bıraktıklarıyla andığımızda, yüzümüzde binlerce gülümseme, aklımızda cevaplanmış fikirler, cevabını henüz bilmediğimiz binlerce soru, içimizde yanan bir ateş, minnet, şükran duygusu ve bütün bedenini kaplayan acıların yarattığı duygularla oluşan cesaret ve güven kaplar her yerimizi.

Hayat makrodan mikroya, mikrodan makroya muhteşem bir ahenkle çalışır. Birimizin ışığı bir diğerine yol gösterirken, sevgiyle paylaşılan bir gülümseme en büyük meydan okuyuş olur.

Var mısın? Şartları gözetmeksizin, güvenle ve özgürce dans etmeye, şarkı söylemeye, var mısın ilimle bilimle geçmişini görmeye, var mısın felsefeyle geleceğini çizmeye. Var mısın severek, sevilerek gerçekleşmeye…

Ve bu ahvâl ve şerait içerisindeki yerimi, bilincim ve varlığımın yegâne temellerini, aklımı, kalbimi sana açarak bu yolculukta ben de varım.

Siyasette, iletişimde, doğada yapılan yanlışları paylaşmak yerine, bu konuya ışık tutmuş yazar, bilim insanlarının, doğrusunu ifade ederek dünyaya kazandırdıkları yazıları, sevgi içeren fotoğraf ve videoların sayfamızda yer almasına aracı olmak, hedefimize giden en sağlam yol bence.

Biz varız… Bütünün bir parçasıyız… Birlikte çok güzeliz Türkiye… Varlığınla coşkuluyuz Ana’dolu… Gücünle ayaktayız canım Ata’m.

Dileklerimiz gökyüzünde, varlığımız yeryüzünde can buldu… Dün olduğu gibi bugün de…

Ne mutlu Türküm diyene.

♥️🇹🇷♥️

Anadolu Kalbi’nin Uyanışı

PeriFunYoga

Funda Tunç

hakkında Funda TUNÇ

Funda TUNÇ
Bildiğiniz üzere, ben bir yazarım. Bana yazarım, bize yazarım, ona yazarım, kışa yazarım, yaza yazarım... Aklıma yazarım, mutluluğa yazarım. Derine yazarım, şerefine yazarım. Sonsuzluğa yazarım, sevgiye yazarım. Beyaza yazarım, renklere yazarım... Nefese yazarım, suya yazarım... Dudaklara yazarım, öpücüğe yazarım. Neşeye yazarım, ışığa yazarım... Sağlıga yazarım, toprağa yazarım. Derde yazarım, dermana yazarım. Sessizliğe yazarım, kar tanelerine yazarım... Dünya'ya yazarım... ANAdolu'ya yazarım. Sana yazarım, gözlerine yazarım. Bir'e yazarım, bütüne yazarım... Öle yazarım ölmem de Aşk'a yazarım... PeriFunYoga

Ayrıca Kontrol Et

BANKALARIN İLK ÇEYREK NET KÂRINDA DÜŞÜŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir