Ordunun yosmaları….

Aslında saray değil ordu.
peki neden ordu değil de saray dedik! Dikkat çekmesi gerekiyor yazının da ondan.

bütün iyilik yardım ve bağışlarına rağmen cenneti hak edemeyen halanın haylaz yeğeni  tarafından atın terekesinde cennete giriş hikayesidir bütün hikaye.
orduyu saray yapmamız ordunun saraya hizmetiyle alakalıdır.
kutsal bir dava uğruna Orospuluk da kazandıran bir iştir!!!
günümüzde yaşadığımız veya yaşanmasına şahit olduğumuz bütün sapıtmışlıkların temelinde bedavadan cennet beklentisi yatar.
mesaj nettir o da hakim düzene hizmet…
eğer hizmette kusur varsa gideceğiniz yer cehennemdir!!! Ne kadar iyilik yaparsak yapalım bu böyledir.  Bu bütün hakim düzenler (sistem anlamında da fail olarak düzen anlamında da bu böyledir) bunu (cennetin tapusunu ) bir şekilde ellerinde tutarlar .
ancak hikayedeki mesaj ayrıca iyiliklerin de hakim düzene hizmet etmezseniz iyilikleriniz hesapta pek de ağır gelmeyecektir. Oysa orduya orospuluk olarak hizmet de cennete götürecek ağırlığa sahiptir.
Hikaye iyilik yapanlara da kötülük yapanlara mesajı net verir. Düzene hizmet!!! Ama ironik olarak da alay eder.
neden böyle bir hikayeyi hatırladığımıza  gelirsek.  Günümüz dünyasında bir çok şarlatan kemik yalarım düşüncesiyle ekonomik varlıkları  elinde bulunduran güçlere adeta perestij edercesine hizmet etmekte  hatta Trabzon şivesiyle bu hakim güçleri methetme adına afkurmaktadırlar. Oysa insana yakışan kendisi olmak yani ne ise o olmak … kimin ne dediğinin ya da sizi nasıl görmek istediğinin bir önemi yoktur.   Sadece idealleriniz adına olmanız gereken ne ise o olmalısınız.
birilerini memnun etmek ya da olmak istemediğiniz ama sizden alkışı hakedecek şekilde davranmanız beklenmekte ise ve siz de bunu kabullendiyseniz ha saraya sultan olmuşsunuz ha sarayın orospusu…
bu dünya sistemi ve uluslararası politikalar açısından da boyledir. Mevcut dünya sisteminin de hizmetçileri gereken iltifatı almaktadırlar. Haliyle marifet iltifata tabidir anlamında sistemin orospuluğuna soyunan herkes bir şekilde taltif edilecektir.

hakkında Eşref ERBAY

Eşref ERBAY

Ayrıca Kontrol Et

RENKLERİN ANATOMİSİ

  ​Türkiye denilince akla sadece bir coğrafya gelmez; akla uçsuz buçaksız bir renk paleti gelir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir