OKUMA

Okumak
Okumak bir konu düşünce iş oluş ve hayat Varlık yokluk …hakkında daha sarih açık net bilgi edinip kendini geliştirmek,öğrenmek,Bilgi edinmek,farkında olmak, Farklı olmak, karanlık gecelerde yolunuzu az da olsa aydınlatacak çakmak taşları diyebilirim.
Okumak başkasının yazdıkları üzerinden olur. Dolayısıyla okurken bir yazan , bir yazı ve okuyucu olarak siz varsınız.
Okumaya başlamadan önce okuyacağımız/merak ettiğimiz konu hakkında ve konunun yazarları hakkında ufak bir araştırmayla okumaya başlayabiliriz.
Okumak büyük gayret gerektiren bir şeydir de. Okumakla anlamak arasında sıkı bir bağ var. Okuduğunuzu anlamıyorsanız tekrar tekrar okuyarak anlamaya çalışmam zorundasınız.
Okumak başkalarının çiçeklerinden bal üretmek gibidir. Ne kadar özenle,itinalı okursanız (çalışırsanız) o kadar kaliteli bal (düşünce) üretebilir kendi kişiliğinize, ruhunuza, çevrenize lezzet katabilirsiniz.
Tabi bu lezzet sizin anlama kapasitenizle ilgili olduğu kadar ‘yazı’lan cümleler ve çalışmayla da ilgilidir de.
İyi bir konuyu kötü sunmuş bir yazardan alabileceginz şey olsa olsa kitap okumaktan vaz geçmeK olabilir.
Bu sebeple yazar (arı ) ve Yazı (kitap, makale,deneme,mektup…) bal olur. Eğer seçici davranmazsak bal diye içine gömüldüğümüz şey bal görünümlü serbet/şeker balı ((faydasız hatta zararlı yazı) olabilir.
Okumadığımız sürece geri kalmış üçüncü dünya (sıralama ne kada aşağılayıcı değil mi?) ülkesi olmaya mahkumuz.
Lise bittiğin de mezun olan Onyedi yaş grubu gençlerin istisnasız tek bir roman bile okumadıkları
(roman diyorum okuması, çok da zor olmadığı gibi akıcıdır da) bir ülkenin istikbiainin pek parlak olamayacağı da malumunuzdur.
Okumak aklı geliştirir: sizi aldatmaya yanıltmaya gütmeye çalışan şarlatanlara karşı koruma zırhı olur.
Okuduğumuz her kelimede ruhumuz da aklımız da Farklı bir yapıya bürünür.
Okumayla Beyinden kalbe inen tarifi çok zor güzellikler ediniriz
Okuyarak vakit geçirmeli insan.
Okumaya başladığınızda dış etkileşimi başlatmış olursunız.
Bazan hüzünlenir bazan sevinir güler bazan sıkılırsınız.
Okudukça gelişir geliştikçe daha çok okuruz!
Okumak bilme yönünde çok önemli bir gayrettir .
O halde “hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Ayeti mucibince ilk Emir’in gereği “oku”yalım istiyoruz.
İslamın kitabı Kur”an”ın Türkçe karşılığı “okunan “ demek!
“Dirsek çürütmek” çok okumayı ifade eden çok güzel bir deyimdir..
Nasıl okumalıyız?
Ne kadar okumalıyız
Bir kitabı bir çok defa mi
Bir çok kltabi tek bir defa mı?
Okumalıyız
İsrarla kararlı bir şekilde okumalıyız.
Köprü geçişinde elinizde kılavuz bir kitap gerek.
Köprüden Hızlı ve güvenli geçişin şifreleri kitaplarda…
Ve insana okumayı emdireden kuran nihai olarak
Hesabı görüldüğünde de kendisine “oku kitabını “  Denileceğini hatırlatarak  iyi şeyler yapmayı da hatırlatmış oluyor

hakkında Velhasılıkelam

Avatar

Ayrıca Kontrol Et

NE HALDEYİZ…

  Ne hâldeyiz… Artık bu bir soru değil, her sabah yüzümüze çarpan bir gerçek. Bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir