Araklı halkı, altın madeni için başlanan çalışmalar nedeniyle mahkemeye gidiyor.
Trabzon’da ÇED Olmadan Maden Çalışmalarına Başlandı
Trabzon’un Araklı İlçesi Erkli ve Bahçecik Yayalarında ÇED raporu olmamasına rağmen başlayan maden çalışmaları Araklı halkı ve jandarma ekiplerini karşı karşıya getirmiş ve 9 vatandaş göz altına alınıp serbest bırakılmıştı. Olayların ardından Çarşamba günü Trabzon Valiliğ tarafından tüm tarafların olduğu toplantı yapıldı.
Trabzon’da ÇED Olmadan Maden Çalışmalarına Başlandı
Araklı Karadere Vadisi ve Yayları Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Derneği Başkanı Şener Şengül, şirketin ÇED süreci tamamlanmadan kanunsuz bir şekilde alana giriş yaptığını ve Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Araklı Kaymakamı Yusuf Akın’ın bu duruma destek olduğunu söyledi.

Çed Olmadan Başlanamaz
Şengün, “Biz verilen izinlerin iptali ve yürütmeyi durdurma için dava açacağız. Şuanda ÇED raporları yok. Tarım İl Müdürlüğü Mera Komisyonunun verdiği izin belgesiyle birlikte orada çalışma yapıyorlar. Maden geri dönülemeyecek tahribatlar bıraktığı için ÇED raporu çıkarılarak yapılması gerekiyor. Biz de bu konuda davamızı arayacağız ve mücadelemizden geri adım atmayacağız. Sonuna kadar yaylalarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyerek konuyu yargıya taşıyacaklarını dile getirdi.
Velhasılıkelam Evrensel bakış